Efter den officiella kröningen av Norrbottens lucia förra helgen så firade Lions Club Luleå på onsdagen egen julfest och höll årets sista medlemsmöte. Föreningen bjöd under julmiddagen på ett alldeles eget luciatåg och dessutom utdelning av en fin utmärkelse.

– Lions allra finaste utmärkelse Melvin Jones Fellowship går nu till Karin Duvberg en medlem som tack för allt jobb som hon gjort under många år i Lions Club Luleå, sade Tommy Öhlund medlemsansvarig i klubben.

 

Duvberg förärad med Lions allra finaste utmärkelse. Foto LC Luleå. 

Under medlemsmötet som föregick julmiddagen välkomnades även en ny medlem, Mari Berglund rekryterad av hennes fadder Bertil Karlsson. Det gjordes även en summering av medel som inkommit till klubben i samband Luciahögtiden i Domkyrkan. I direkta swichgåvor och kontant nästan ä 6300 kronor och i annonsintäkter 362500 kronor samt dessutom skänkt ca 30000 kronor utomlands. Medlemsmötet beslutade även om en gåva på 500 000 kronor till Lions Cancerforskningsfond i Umeå, medel som ska överlämnas under en Lions dag i Umeå, februari 2022. Föreningens president Jan-Olov Perä upplyste också om att styrelsen beslutat ge ett stipendium till Björknäsgymnasiets musikklasser på 10000 kronor.

Efter det formella medlemsmötet serverades det god julmat med dryck.

Avslutningsvis underhöll ett antal utvalda medlemmar med luciasång efter att ha bytt om till kläder för ett traditionellt luciatåg.